Hårdonasjon

Hvordan donere hår

Hårdonasjon

Hårdonasjon blir mer og mer vanlig, og er en svært uegoistisk og fin handling. Hår som doneres, brukes til utvikling av parykker for barn og unge som ikke nødvendigvis passer til standardmodellene vi får de fleste parykkene i.

Barn og unge har mindre hodeomkrets, og har derfor behov for andre typer parykker enn hva voksne har. I tillegg er det helt andre ønsker og behov for en parykk til barn enn hva det er for en parykk til voksen.

For at det skal kunne lages parykker av god kvalitet også til barn, er det stadig behov for nytt hår. Når barn og unge har behov for parykk skyldes det dessverre som regel sykdom. Vi syns derfor det er ekstra givende å kunne bidra til å gi disse en bedre hverdag. 

Parykk ung | Mam'selle Frisør | Frisør Lillehammer
Hårdonasjon langt hår | Mam'selle Frisør | Frisør Lillehammer

Donasjon av hår

Hvordan gjøres det?

Ruhs er vår mangeårige samabridsparnter på parykk. For at Ruhs skal kunne lage så gode parykker som overhodet mulig, ønsker vi  at håret er av god kvalitet. Det kan være farget, så lenge det ikke er veldig slitt.

Når du kommer til oss for å donere håret ditt, vil vi først vaske og tørke det. Deretter deler vi det inn i flere små hestehaler med en liten strikk. Når hestehalene er klare, klipper vi dem av og pakker dem pent ned i en konvolutt.

Etterpå får du en donorattest med navnet ditt på. Dette er ditt stolte bevis på ditt bidrag til utvikling av parykker for barn og unge. Og stolt, det kan du så absolutt være! Ditt hår kan hjelpe andre barn eller unge som er i en vond situasjon. Det syns vi er fantastisk!

Donasjon av hår

Hva skjer med håret etterpå?

Vi har samarbeidet med Ruhs, en av de eldste parykkbedriftene i landet, i en årrekke. Alt håret vi får donert blir derfor sendt dit, i tilpassede konvolutter.

Når Ruhs mottar håret ditt, sender de det inn til fabrikken sin. Der samles alt håret og fordeles ut til ulike parykker, avhengig av kvalitet og tekstur. Parykkene knyttes, og i denne prosessen forsvinner det ca 5-10 cm av lengden på håret. Derfor ønsker vi så langt hår som mulig, og minimum 40 cm.

Hårdonasjon langt hår | Mam'selle Frisør | Frisør Lillehammer
Parykker | Mam'selle Frisør | Frisør Lillehammer

Donasjon av hår

Vil du bidra?

Ønsker du å bidra til å hjelpe andre barn og unge? Da vil vi gjerne høre fra deg! Ta gjerne kontakt med oss om du har andre spørsmål knyttet til hårdonasjon. Vi er her for å hjelpe!

Hårdonasjon gjøres i forbindelse med en klipp. Det koster ikke noe ekstra for å utføre selve hårdonasjonen, det tar vi som en del av klippen.

Time til hårdonasjon (klipp med donasjon) kan du bestille via vår online booking.

Hårbehandling

Farge

Vi er opptatt av å gi deg det håret du føler passer deg, din stil og ditt hår aller best!

Vi skreddersyr løsninger etter ønske og behov, gir en trygg produktveiledning og viser deg hvordan du best tar vare på håret ditt.
Vi er et sammensveiset team sammesatt av forskjellige personer – hver med individuelle preferanser, erfaringer og stil. 

Jevnlig reiser vi til Paris for å bli inspirert og oppdatert på den siste hårmoten som vi viderefører her hjemme, enten det er klipp eller farge.
​Vi deltar ofte på både klipp- og fargekurs for å hele tiden kunne møte ditt ønske og behov.

Hopp rett ned til innholdet